۱۰ فیلم پرهزینه تاریخ سینما با گرانترین جلوه های ویژه؛ از «کینگ کونگ» تا «آواتار»
بودجه ساخت فیلم های بلاک باستری هالیوود ممکن است بسیار هنگفت باشد. قابل درک است که فیلم های بزرگ اکشن، فرانچایزهای ابرقهرمانی و هر چیزی که انفجارها و شخصیت های غیرانسانی زیادی داشته باشد با افزایش قابل توجه بودجه ساخت مواجه شود. در این میان جلوه های ویژه کامپیوتری بخش زیادی از این هزینه ها را به خود اختصاص خواهد داد. بسیاری از فیلم هایی که دارای جلوه های ویژه کامپیوتری هستند یک تجربه سینمایی بسیار پرتنش، جذاب و خارق العاده ایجاد می کنند. اما آیا تاکنون با خود فکر کرده اید که پرهزینه ترین فیلم ها از لحاظ جلوه های ویژه کامپیوتری کدام بوده اند؟ در ادامه این مطلب شما را با ۱۰ فیلم پرهزینه تاریخ سینما که جلوه های ویژه کامپیوتری نقش مهمی در بالا رفتن بودجه ساخت فیلم داشته آشنا خواهیم کرد.
۱۰- دنیای ژوراسیک: قلمرو سقوط کرده (۲۰۱۸)
بودجه ساخت: ۱۷۰ میلیون دلار
«دنیای ژوراسیک: قلمرو سقوط کرده» (Jurassic World: Fallen Kingdom) تازه ترین فیلم در فرانچایز «پارک ژوراسیک» است و مشخص شده که ساخت دایناسورها از طریق جلوه های ویژه بخش زیادی از بودجه این فیلم را به خود اختصاص داده است. این فیلم با بازی کریس پرت نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار هزینه در پی داشته است. از آنجایی که برای به تصویر کشیدن دایناسورها در عصر کنونی استفاده از جلوه های ویژه اجتناب ناپذیر به نظر می رسد، شانس زیادی برای کاهش هزینه های این فیلم نیز وجود نداشته است.
۹- آلیس در سرزمین عجایب (۲۰۱۰)
بودجه ساخت: ۲۰۰ میلیون دلار
شاید فیلم «آلیس در سرزمین عجایب» (Alice In Wonderland) در نگاه اول، از نظر مخاطبان فیلم پرهزینه ای به نظر نرسد اما سخت نیست که متوجه جلوه های ویژه متعددی شد که برای ساخت این فیلم لازم و حیاتی بوده اند. اگر چه گریم و لباس های شخصیت های فیلم بسیار خارق العاده بوده اند، برای خلق بسیاری از شخصیت های فیلم و فضای داستان از جلوه های ویژه استفاده شده است.
۸- کینگ کونگ (۲۰۰۵)
بودجه ساخت: ۲۰۷ میلیون دلار
فیلم «کینگ کونگ» (King Kong) به کارگردانی پیتر جکسون، هزینه زیادی در پی داشت زیرا خلق یک گوریل غول پیکر با استفاده از جلوه های ویژه کامپیوتری و حرکات آن به شکلی کاملاً طبیعی بسیار زمانبر و دشوار است. با بودجه کلی ۲۰۷ میلیون دلار، بخش اعظم این بودجه به خلق کینگ کونگ و البته انفجارها و سقوط هلیکوپترها مربوط می شد. با این وجود، «کینگ کونگ» در گیشه جهانی بیش از ۵۵۰ میلیون دلار فروش داشت و بدین ترتیب دو برابر هزینه تولیدش فروش داشت.
۷- تبدیل شوندگان: آخرین شوالیه (۲۰۱۷)
بودجه ساخت: ۲۱۷ میلیون دلار
پنجمین فیلم از فرانچایز «تبدیل شوندگان» به خاطر ربات های تبدیل شونده متعددی که در آن وجود داشت، مطابق انتظار با بودجه ای هنگفت نیز ساخته شد. در واقع بودجه فیلم «تبدیل شوندگان: آخرین شوالیه» (Transformers: The Last Knight) نزدیک به ۲۲۰ میلیون دلار برآورد می شود و تنها سکانس مربوط به گورستان اتومبیل ها که بخش زیادی از آن با استفاده از جلوه های ویژه کامپیوتری ساخته شده بیش از ۱۵ میلیون دلار هزینه داشته است. مایکل بی، کارگردان فیلم، علاقه زیادی به استفاده از جلوه های ویژه فراون و پرهزینه در فیلم هایش دارد.
۶- هابیت: برهوت اسماگ (۲۰۱۳)
بودجه ساخت: ۲۲۵ میلیون دلار
فیلم «هابیت: برهوت اسماگ» (The Hobbit: The Desolation Of Smaug) که یکی دیگر از ساخته های پیتر جکسون در این فهرست به شمار می آید، فیلمی است با لباس ها، گریم و دکور بسیار خارق العاده و پیچیده و جای تعجب ندارد که برای خلق این دنیای زیبا و پرجزییات از جلوه های ویژه کامپیوتری در مقیاسی بی سابقه استفاده شود. بخش زیادی از بودجه ۲۲۵ میلیون دلاری این فیلم صرف جلوه های ویژه کامپیوتری برای خلق شخصیت ها، لوکیشن ها و تمام آن آتش و برهوتی شد که در داستان دیدیم.
۵- آواتار (۲۰۰۹)
بودجه ساخت: ۲۳۷ میلیون دلار
فیلم «آواتار» (Avatar) که هنوز هم منتهی درجه استفاده از جلوه های ویژه کامپیوتری بی نقص و خیره کننده در هالیوود به شمار می آید بودجه بسیار سنگینی داشت. جیمز کامرون در ساخت این فیلم به مقداری بی سابقه از جلوه های ویژه کامپیوتری استفاده کرده و رنگ آبی شخصیت ها، مردمان و دنیای سیاره پاندورا به کلی با ککمک جلوه های ویژه کامپیوتری ساخته شده است. با این وجود این هزینه ها با موفقیت همراه شده و علیرغم این که «آواتار» یکی از پرهزینه ترین فیلم های تاریخ سینما به شمار می آید اما تا مدت ها پرفروش ترین فیلم تاریخ سینما نیز به شمار می آمد.
۴- دزدان دریایی کارائیب: سوار بر امواج ناشناخته (۲۰۱۱)
بودجه ساخت: ۲۵۰ میلیون دلار
چهارمین فیلم از مجموعه فیلم های «دزدان دریای کارائیب» با بازی جانی دپ در نقش کاپیتان اسپارو، دارای شخصیت های متعددی بود که خلق آن ها تنها از طریق استفاده از جلوه های ویژه کامپیوتری در مقیاسی بزرگ امکان پذیر بود. تمامی داستان فیلم «دزدان دریایی کارائیب: سوار بر امواج ناشناخته» (Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides) در دل دریا و همراه با کشتی ارواح و خدمه آن می گذرد و البته چشمه جوانی را نیز نباید فراموش کرد. روی هم رفته این فیلم حدود ۲۵۰ میلیون دلار هزینه داشت که بخش زیادی از آن مربوط به جلوه های ویژه کامپیوتری بود.
۳- مرد عنکبوتی ۳ (۲۰۰۷)
بودجه ساخت: ۲۵۸ میلیون دلار
وقتی که سومین قسمت از سری فیلم های «مرد عنکبوتی» (Spider-Man) به کارگردانی سم ریمی منتشر شد چندان به مذاق منتقدان سینمایی خوش نیامد، هر چند هزینه زیادی صرف ساخت آن شده بود. بودجه ساخت این فیلم به خاطر پروازهای متعدد مرد عنکبوتی، انفجارها و البته خلق شخصیت های ونوم و سندمن به بیش از ۲۵۸ میلیون دلار رسید. این قسمت یکی از پرهزینه ترین فیلم های ساخته شده در دنیای «مرد عنکبوتی» است که البته فروش خوبی داشته و فروش آن در باکس آفیس جهانی به حدود یک میلیارد دلار رسید.
۲- بازگشت سوپرمن (۲۰۰۶)
بودجه ساخت: ۲۷۰ میلیون دلار
جای تعجب ندارد که پرهزینه ترین فیلم های این فهرست فیلم های ابرقهرمانی باشند. در فیلم «بازگشت سوپرمن» (Superman Returns) به کارگردانی برایان سینگر، از جلوه های ویژه کامپیوتری متعددی برای سکانس های رخ داده در سیاره کریپتون استفاده شده بود. در واقع خلق یکی از سکانس های حذف شده این فیلم که در سیاره خانه سوپرمن رخ می داد، به کمک جلوه های ویژه کامپیوتری بیش از ۱۰ میلیون دلار هزینه در پی داشت که آن را به پرهزینه ترین سکانس حذف شده تاریخ سینما تبدیل می کند. با این وجود «بازگشت سوپرمن» در باکس آفیس نیز عملکرد چندان خوبی داشته و به سختی هزینه های صورت گرفته را جبران کرد.
۱- انتقام جویان: پایان بازی (۲۰۱۹)
بودجه ساخت: ۲۵۶ میلیون دلار
فیلم های دنیای مارول همواره به خاطر هزینه های سرسام آور تولیدشان شناخته می شوند. در حالی که فیلم «انتقام جویان: عصر آلترون» (Avengers: Age of Ultron) دارای سکانس های معدودی است که بیشترین بودجه ساخت فیلم را به خود اختصاص دادند، بودجه ساخت «انتقام جویان: پایان بازی» (The Avengers: Endgame ) بسیار فراتر از بودجه دیگر فیلم های این فرانچایز بود. خلق شخصیت ثانوس به خودی خود به جلوه های ویژه کامپیوتری زیادی نیاز داشت و بسیاری از ویژگی های ابرقهرمانان دیگر نیز با کمک جلوه های بصری کامپیوتری خلق شده اند. علیرغم این که این فیلم رکورد پرهزینه ترین فیلم تاریخ سینما تا به امروز، با بیش از ۳۵۰ میلیون دلار، را در اختیار دارد اما با فروشی نزدیک به ۳ میلیارد دلار، این هزینه ها را جبران کرده و اکنون پرفروش ترین فیلم تاریخ سینما به شمار می آید.
بیشتر بخوانید: گرانقیمت های دوست داشتنی؛ ۱۰ مورد از پرهزینه ترین سریال های تاریخ تلویزیون
نوشته ۱۰ فیلم پرهزینه تاریخ سینما با گرانترین جلوه های ویژه؛ از «کینگ کونگ» تا «آواتار» اولین بار در روزیاتو پدیدار شد.